|
کد مطلب: 75052
فعالان زيست محيطي چهارمحال وبختياري به ثبت ملي شکار اعتراض کردند
تاریخ انتشار : 1393/01/01 نمایش : 736
به گزارش سلام لردگان به نقل از ايرنا، پس از اعلام ثبت پرونده? شکار کبک در فرهنگ بختياري ?در فهرست آثار ملي از سوي سرپرست معاونت ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري چهارمحال وبختياري، برخي مسوولان وفعالان زيست محيطي نسبت به اين اقدام اعتراض کردند.
چندي قبل سرپرست معاونت ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري چهارمحال وبختياري درگفت وگو با رسانه هاي استان اظهار داشت: ثبت پرونده شکار کبک درفرهنگ بختياري در فهرست آثار ملي با شماره 503 به ثبت رسيده است.
?شاهين ايلبيگي پور? گفت: با توجه به شرايط اقليمي چهارمحال و بختياري اين استان، زيستگاه پرندگاني نظير کبک است و شکار اين پرنده براي صيادان و شکارچيان بومي از اهميت خاصي برخوردار بوده و کساني موفق به شکار اين پرنده مي شوند که در فنون شکار کبک تبحر داشته باشند.
وي افزود: درقوم بختياري، شکار از اهميت خاصي برخوردار بوده و مردان شکارچي از منزلت بالايي برخوردار بوده اند، چرا که شکار نشان از دلاوري و شجاعت مرد دارد.
ايلبيگي پور مهم ترين نمونه کبک درچهارمحال و بختياري را کبک دري دانست و گفت: کبک دري پرنده اي محتاط است که پس از احساس خطر مسافت زيادي را پرواز مي کند، همچنين اين پرنده به اندازه ديگر ماکيان اجتماعي نيست و معمولا جفت جفت ديده مي شود.
ميراث معنوي شکار نيز در ديماه 91 به شماره 505 درفهرست آثار ملي کشور ثبت شد .
?مژگان رياحي? مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري در گفت و گو با رسانه هاي استان، ترانه هاي شکار را يکي از رايج ترين گونه هاي ادبيات عاميانه در فرهنگ مردم استان دانست و افزود: با توجه به اهميت صيد و صيادي درفرهنگ قوم بختياري بررسي و ثبت اين ترانه ها که ريشه در فرهنگ غني اين قوم دارد، مي تواند آن ها را از خطر فراموشي نجات دهد.
مديرکل حفاظت محيط زيست چهارمحال وبختياري در گفت و گو با ايرنا، اظهار داشت: درآموزه هاي قرآن کريم بر مصونيت طبيعت و منابع طبيعي و پرهيز از هرگونه تجاوز و تعدي تأکيد ورزيده و تجاوز و تعدي به طبيعت را موجب عذاب اخروي و مسئوليت دنيوي دانسته است.
?سعيد يوسف پور? با بيان آيات قرآن کريم و احاديث ائمه اطهار عليهم السلام در حفظ محيط زيست و جلوگيري از آسيب به آن، ادامه داد: هرگونه تصرف در طبيعت که تناسب عناصر و موجودات طبيعت را به هم زند، از منظر دين اسلام و قرآن مردود شناخته شده است.
وي تصريح کرد: ثبت ميراث معنوي شکار و پرونده شکار کبک درفرهنگ بختياري در فهرست آثار ملي، تخريب محيط زيست را به همراه دارد و آسيب رساندن به محيط زيست و منابع طبيعي جرم است.
يوسف پور افزود: اداره کل محيط زيست چهارمحال وبختياري در حال تهيه نامه اي براي ارسال به سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور است تا با جلوگيري از تصويب اين پرونده ها، گامي در راستاي حفاظت از محيط زيست برداشته شود.
يکي از فعالان محيط زيست چهارمحال وبختياري نيز دراين باره گفت: به دنبال معرفي و انتخاب گونه هاي نماد جانوري استان هاي کشور، کبک دري بر اساس نامه شماره 6108/32 در تاريخ هشتم ارديبهشت ماه 1387 از سوي سازمان حفاظت محيط زيست به عنوان نماد جانوري استان معرفي شده است.
?هومان خاکپور? افزود: بنابر اظهارات مسئولان اداره کل حفاظت محيط زيست استان، جمعيت کبک استان در اثر شکار بي رويه به شدت کاهش يافته و در شمار گونه هاي مورد تهديد تحت برنامه هاي شديد حفاظتي سازمان حفاظت محيط زيست قرار گرفته است.
وي ادامه داد: بر اساس اصول انکارناپذير در حوزه محيط زيست و شرايط فعلي حاکم بر جمعيت حيات وحش، ترويج فرهنگ شکار و شکارگري جفا در حق محيط زيست کشور است و پايداري حيات در زيست بوم هاي ايران را به چالش مي کشد.
بدون شک ثبت ميراث مختلف مادي و معنوي استان گامي مثبت در راستاي حفظ اين مواريث است اما در اين ميان حفاظت از طبيعت و گونه هاي مختلف جانوري استان نيز نبايد از مسوولان مغفول بماند.
|
|
|
|